Grup Terapi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Grup Terapisi Nedir?

Modern dünyanın karmaşık ve hızlı yapısı birçok insan için benzer problemler yaratır. Çoğu zaman bu problemleri tek başına çözmek ve aşmak zorlu bir hal alır. Son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz grup terapisi de ortak sorunlara kolektif çözümler sunan bir psikoterapi yöntemidir.

Grup terapisinde bezer sorunlar yaşayan, belirli sayıda kişi, bir ya da iki uzman terapistin rehberliğinde bir araya gelirler. Bu bireylerin amacı, başta kendileri olmak üzere diğer katılımcılara da yardımcı olmaktır. Tıpkı bireysel terapide olduğu gibi, grup terapisinde de amaç yaşamsal güçlükleri aşmak ve sorunları çözmektir. En temel ve genel hedef bu olsa da her grubun farklı hedefleri olabilir. Bu hedefler, grubun türüne, yapısına, katılımcılarına ve katılımcıların sorunlarına göre değişkenlik gösterebilir.

Grup Terapisi Nasıl Yapılır?

Grup terapisinin hedefi katılımcıların birbirlerine sosyal olarak destek olmasını sağlamaktır. Birbirleri ile tecrübelerini paylaşan katılımlar, farkındalık kazanırlar ve zorluklarla baş etmede yeni kaynaklar elde ederler. Üye sayısında çeşitli değişmeler olabileceği gibi, gruba benzer sorunları yaşayan üyeler de katılabilir. Bu tür terapilerde gruplar genellikle altı ya da on iki kişiden oluşur ve grup terapisi genellikle haftada bir kez yapılır. Terapi seansları ortalama iki saat sürer. Terapinin ne kadar süre devam edeceği ise katılımcılara bağlı olarak değişir. Ancak farkındalık grup terapileri genellikle 18-20 saat sürer. Seans başlamadan önce, terapi kuralları psikolog tarafından açıklanır. Bu kurallar, konuşulanların mahremiyeti, grup üyelerinin birbirleri ile olan diyalogları üzerine olabilir. Terapide bağımlılıklardan, sosyal fobilere, kişisel yaslardan hastalıklara kadar birçok farklı konu hakkında konuşulabilir.

Grup Terapisi ve Avantajları

Grup terapisinin faydaları aşağıdaki gibi kısaca özetlenebilir :

  • Sosyal çekincelere sahip olan kişiler, grup terapisinde kendilerini daha rahat hissedebilirler.
  • Katılımcılar daha kolay sosyal becerilerini geliştirebilirler.
  • Katılımcıların başkalarının da aynı sorunlarla karşılaştığını bilmesi, kendi problemlerini normalleştirmesini sağlayabilir.
  • Başkalarının benzer bir problemi nasıl aştığını görmek, katılımcı için umut verici olabilir.
  • Katılımcı sadece terapistten değil grup üyelerinden de geri dönüşler alabilir.
  • Grup terapisi, terapiste katılımcıları sosyal ortamlarında gözlemleme şansı verir.
  • Grup terapisi etkinlikleri kişinin dikkatini başka alanlara dağıtmasını ve kısmen rahatlamasını sağlayabilir.

Tıpkı bireysel terapide olduğu gibi grup terapisi de uzman kişiler tarafından yürütüldüğünde anlamlı sonuçlar vermektedir. Eğer bu tür bir psikoterapi yönteminden yardım almak isterseniz, Uzman Psikolog Ayşe Yanık ve ekibi ile çok çeşitli yollardan iletişime geçebilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1453128316492{margin-bottom: 20px !important;}”][vc_column][quote style=””]

Grup Terapisi için

Cep: 0 532 360 30 30
[/quote][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1453128278552{margin-bottom: 0px !important;}”][/vc_row][vc_column][/vc_column][vc_column_text]

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

[/vc_column_text]